Per jaar stelt het Ministerie van Hadj ongeveer 4245 visums voor Nederland en 2837 visums voor België beschikbaar voor pelgrims uit deze twee landen. Deze worden verdeeld over de 22 reisbureaus in Nederland en 14 in België die zijn geregistreerd bij het Ministerie van Hadj op basis van quota ( Zie Quota onder ).

De Saoedische ambassade in Nederland en België geeft jaarlijkst een  update lijst met deze geregistreerde reisbureaus. Alleen deze reisbureaus hebben de toestemming om hadj-reizen te regelen. Andere reisbureaus krijgen geen visum voor hun klanten. Hadjinfo certificeert deze reisbureaus in Nederland en België en na Audit proces krijgen ze een certificaat op basis aantal creteria en eizen conform de Nederlandse en Belgisch wet. Hadjinfo adviseert bedevaartgangers dus om enkel zaken te doen met één van deze geregistreerde erkende reisbureaus.

Wil jij meer informatie over deze reisorganisaties? Neem dan contact op met ons, of met de ambassade.

Overzicht Qouta 2018/1439 van reisbureaus die een licentie hebben van het Ministerie van Hadj

go-makkah-hajj-oumra-55c2q6-datesssjpg

NEDERLAND

BELGIE

MARKT ANALYSE

Het groeipotentieel van onze achterban en die geïnteresseerd in de heilige steden wordt steeds groot. Het vertegenwoordigt de grootste en meest lucratieve onbenutte nichemarkt in deze sector.
In de loop der jaren kwamen meer reisbureaus binnen deze segment zich vestigen. Deze nieuwe ontwikkeling heeft aanleiding gegeven tot de noodzaak van sectoriele spelers, om hun producten en diensten aan te passen om tegemoet te komen aan de behoeften van dit groeiende markt. Met een marktpotentieel van meer dan 1,1 Miljon moslim in Nederland en 1,5 Miljon moslim in Belgie wachten enorme kansen op diegenen die bereid zijn om te voldoen aan de eisen aan deze breed doelgroep.

De Hadj markt heeft tot vorig jaar weer zijn oude capaciteit bereikt met een groei van 20% en de Umrah reizen wordt steeds meer een belangrijke trend, met een markt van meer dan 75% van gehele markt. Daarom is het nodig om meer uiteenlopende en innovatieve strategieën te ontwikkelen om de enorme kansen aan te pakken. Bij het aantrekken van de meer klanten in deze markt.

Uitdaging:

Na 3 jaar actief te zijn in deze branche, Kunnen wij Hadjinfo concluderen dat: De markt van de Hadj en Umrah in Nederland en Belgie kampt nog met veel problemen. De organisatie, betrouwbaarheid, kwaliteit en prijsverhouding laten nog veel de wensen over. Wij hebben hmdl heel veel bereikt, Een groot achterban ( 550,000 moslim ), Een mega uniek voorlichtingscampagne ( Verlangen naar Mekka), Honderden oplichtingen kunnen voorkomen, Tientallen juridische zaken opgelost. Maar nog steeds heel veel uitdagingen, Een van is De quota indeling; Die levert ons nog wat organisatorische problemen door het feit dat er reisbureau’s met grote quota (aantal visums) die het niet aan kunnen qua verkoop. En maken ze nog steeds gebruik van tussenpersonen om hun quota te kunnen verkopen.

Nog ander uitdaging, is de Nederlandse Wet, In Nederland kan ieder persoon een reisbureau starten en zicht zelf agent noemen zonder diploma en zonder garantie. Met een simpel KvK inschrijving kan je zo maakelijk beginnen met reizen te bieden zonder enig controle los van het SGR en ANVR lidmaatschap. Die zijn niet verplicht, in tegendeel tot de Belgisch Wet die hier wat strengen is.

Actieplan:

Hadjinfo werkt samen dit jaar met de Autoriteiten Consumenten en Markt (ACM) en Belastingdienst aan meer handhaving in deze markt met de steun van de aangesloten reisbureaus en de betrokken partijen. Tegelijk tijd blijven wij de moslimgemeenschap voorlichtingen geven over hun recht maar ook over hun plicht en vooraal Alert blijven voor dubieuze tussenhandelaren en hun malafide praktijken.

Belangrijk: Een review van een reisbureau zien wij als een Amana. We willen iedereen er op wijzen dat eerlijkheid hierbij zeer belangrijk is. Onwaarheden zul je je voor moeten verantwoorden op de Dag des Oordeels.
Om fraude te voorkomen kunnen we alleen review accepteren met een geldig emailadres.

N.B: Je email is niet zichtbaar voor anderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze Leden

De bij ons aangesloten reisorganisaties zijn herkenbaar aan het Aangesloten Bij Hadjinfo-logo, helaas geeft dit logo geen absolute zekerheid dat een organisatie ook daadwerkelijk deelnemer is. Wie geen enkel risico wil lopen, kan via hieronder op zoek naar één van de 13 leden. Mocht een reisorganisatie wel ons logo voeren, maar niet in deze lijst staan, dan ontvangen wij daar graag melding van.