Met een reisadvies kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Zoals de risico’s op ontvoeringen, gewapende overvallen, bomaanslagen, natuurrampen of oorlogsgeweld. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is.

Saoedi-Arabië:

Veilig:

reisadvies_saoedi-arabie_1-9-2015_620

Verenigde Arabische Emiraten:

De overstap en verblijf is veilig. reisadvies-verenigde-arabische-emiraten-12-6-2015-620-png

Jordanië:

De overstap en verblijf is veilig.

reisadvies-jordanie-12-5-2015-620-png

Turkije:

De overstap en verblijf is veilig.

reisadvies_turkije_5-2-2016_620

Egypte:

Let op, veiligheidsrisico’s zijn hoog.

reisadvies_egypte_8-3-2016_620

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Caïro, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. Hadjinfo aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen

Vliegvelden

Er zijn aanwijzingen dat de beveiliging van het vliegveld van Sharm-el-Sheikh onvoldoende is. Voor andere vliegvelden in Egypte zijn deze concrete aanwijzingen er niet. Maar in heel het land is er een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Daarom adviseert het ministerie van buitenland zaken uit voorzorg om alleen van en naar Egyptische luchthavens te vliegen als uw luchtvaartmaatschappij extra veiligheidsmaatregelen neemt. Die maatregelen gelden vooral voor de bagage van passagiers. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en touroperators nemen extra veiligheidsmaatregelen op alle vliegvelden in Egypte.

Houd contact met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies.

Verkeershinder in Caïro

In Caïro kan zeer veel verkeershinder ontstaan. Daardoor kan het zeer moeilijk zijn om een bestemming te bereiken. Ook het vliegveld. Houd daar rekening mee bij aankomende of vertrekkende vluchten. Het (trein)verkeer in Egypte is niet veilig. Het aantal verkeersdoden is erg groot.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 122 (politie), 123 (ambulance), 180 (brandweer).

Reizen naar Caïro, Alexandrië, de Nijldelta en overige gebieden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Caïro, Alexandrië, de Nijldelta en overige gebieden. Zie ook de overige rubrieken van dit reisadvies. Wees voorzichtig bij verplaatsingen over land en blijf alert op de laatste ontwikkelingen.

Criminaliteit

De criminaliteit is toegenomen in de afgelopen jaren. Vooral in de grote steden en drukke badplaatsen.

Omdat er nu minder reizigers naar Egypte gaan, wordt er minder geld verdiend in de toeristenindustrie. Bezoekers worden daarom vaak opdringerig aangesproken. Vooral door personen die in de toeristenindustrie werken. De kans op criminaliteit (roofovervallen) en ongewenste intimiteiten is groter geworden. Conflicten tussen toeristen en taxichauffeurs komen regelmatig voor, bijvoorbeeld over de prijs van de rit.

Nederlandse ambassade in Caïro

Voor informatie over de Nederlandse ambassade raadpleeg de website van de Nederlandse ambassade in Caïro.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

Ambassade kan niet overal tijdig hulp verlenen

De Nederlandse ambassade kan niet op alle plaatsen in Egypte tijdig consulaire hulp verlenen. Bent u van plan naar Egypte te reizen? Informeer naar de laatste ontwikkelingen. Volg de berichten in de media