Een primeur, Een rechtzaak tegen een Tussenpersoon en Malafide reisbureau!

AMSTERDAM 01-08-2018

PERSBERICHT:

Nog steeds wordt onze moslimgemeenschap ieder jaar misleid en bedrogen door tussenpersonen en reisaanbieders. Wij blijven berichten ontvangen van onze klanten en achterban in Nederland dat zij benaderd worden door tussenpersonen en malafide reisbureaus die zich voordoen als erkende reisbureaus. Ten gevolge van dit soort oplichterij zijn vaak de klanten hun geld en soms hun paspoorten kwijt. Dergelijke gevallen herhalen zich jaarlijks zowel tijdens bedevaart (Hadj) als in het Umrah seizoen. Dergelijke tussenpersonen en oplichters bieden zeer goedkope prijzen aan voor Hadj, waardoor de Moslimgemeenschap massaal reageert op hun aanbod, met als gevolg dat de reizigers en Hadjgangers te laat realiseren dat ze in de handen van oplichters zijn gevallen. Aangezien dergelijke reisaanbieders nergens zijn erkend en aangesloten, zijn de bedevaartgangers vaak hun geld kwijt. Deze personen hebben nooit een licentie gekregen van het ministerie van Hadj maar zijn  ook niet geregistreerd in de Kamer van Koophandel in Nederland. Deze tussenpersonen zijn dan ook niet te traceren via een website of registratieadres.

In een ander persbericht lieten wij de Nederlandse overheid weten dat 95 % van de Hadj en Umrahgangers met een Nederlandse passport reist  en dus deNederlandse nationaliteit bezit alsmede dat de overheid een morele verplichting heeft haar burgers te beschermen. Tot nu toe zien wij dat er weinig is gedaan om deze reizigers te beschermen.

AANLEIDING:
Geen algemene voorwaarden, geen verzekeringen, rommelige websites, achterhaalde informatie, dubieuze tussenhandelaren. Moslims die op bedevaart willen naar Mekka hebben vaak geen idee met welk bedrijf ze het beste in zee kunnen gaan.

Op 23 mei lanceerde Hadjinfo een online Zwarte-Lijst pagina van tussenpersonen op haar Platform. Het verificatie en beoordelingssysteem moet helpen om de Hadj markt veilig en transparanter te maken. Hadjinfo kan bogen op de steun van haar brede achterban, en wij hopen dat de pagina helpt om bewustzijn te creëeren van het gevaar van  tussenpersonen en malafide reisbureaus.

GOED ONTWIKKELING:

De eerst rechtszaak tussen Hadj info en en een tussenpersoon op de zwarte lijst is nu een feit:
Op 02 augustus 2018, vindt een zitting plaats in de rechtbank te Amsterdam. Een primeur dus in deze markt die met vele problemen kampt. En een uitdaging voor Hadjinfo om een sterk signaal te geven aan andere actieve tussenpersonen om met hun malafide en oplichtingspraktijken te stopen.

DATUM: 02-08-2018
RECHTBANK: AMSTERDAM
TIJDSTIP ZITTING: 09:30 UUR

Hadjinfo is vrij optimistisch over de Hadj van dit jaar en wij verwachten een fraude-vrij seizoen. Ondanks deze verwachting  zullen wij alert blijven en alle voorzorgsmaatregelen nemen om de veiligheidstoestand van de pelgrims te vergroten en te  monitoren.

Hadjinfo volgt nauwlettend de ontwikkelingen alsmede de informatie die wij krijgen van onze achterban en de betrokken autoriteiten. Hadjinfo geeft een dagelijkse/wekelijksupdate en stand van zaken omtrent Hadj seizoen 2018, en wij geven wij  door zodra een geval van fraude is gesignaleerd.

Met vriendelijke groet,
Hadjinfo Keurmerk en Branche Organisatie

—————————————————————————————————————————–
HADJINFO KEURMERK & BRANCHE ORGANISATIE HADJ EN UMRAH
E: Info@hadjinfo.nl
w: www.hadjinfo.nl