Den Haag, Woensdag 24 augustus 2022

Beste Umrahgangers,

Dit zijn de erkende Umrah reisbureaus 2022 in Nederland die toestemming hebben om Umrah reizen te regelen voor het Umrah seizoen 2022/1444. Andere reisorganisaties en tussenpersonen krijgen geen visum voor hun klanten.

Zie link: https://hadjinfo.nl/nederland/

In een ander persbericht lieten wij weten dat De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat de rest van de reisaanbieders die bedevaartreizen organiseren dwingen om consumenten te beschermen tegen de gevolgen van een mogelijk faillissement. In 2020 heeft zij 8 aanbieders een last onder dwangsom opgelegd wegens ontbrekende garantiemaatregelen.

De reisaanbieders moeten de wettelijk verplichte garantiemaatregelen nemen die consumenten beschermen tegen een mogelijk faillissement van de reisaanbieder. Dit kan door aansluiting bij een garantiefonds SGR,VZR of STO. Doen zij dit niet of niet op tijd dan moeten zij dwangsommen betalen.

Hadjinfo en ACM waarschuwen reisbureaus en tussenpersonen die reizen aanbieden zonder licentie en garantie dat zij boetes riskeren. Consumenten doen er verstandig aan de reisaanbieder te controleren op garantiemaatregelen en erkenning voordat zij een reis boeken.

Tenslotte, Werkt hadjinfo dit jaar naast ACM ook met Belastingdienst & Douane, Schiphol en ministerie van Hadj voor het handhaven en monitoren van Umrah markt op Schiphol.

Wil jij graag meer actuele informatie? Neem dan even contact op met ons, of met de ambassade van Saoedi-Arabië in Den Haag.

Met vriendelijke groet,

Hadjinfo team