Den Haag, Brussel                                                                  Vrijdag 25 augustus 2023/1445

Beste Umrahgangers,

Dit zijn de erkende Umrah reisbureaus 2023/1445 in Nederland en België die toestemming hebben van ministerie van Hadj in Saoedi-Arabië om Umrah reizen te regelen voor het Umrah seizoen 2023-2024/1445. Andere reisorganisaties en tussenpersonen krijgen geen visum voor hun klanten.

In een ander persbericht lieten wij weten dat de reisaanbieders moeten ook de wettelijk verplichte garantiemaatregelen nemen die consumenten beschermen tegen een mogelijk faillissement van de reisaanbieder. Dit kan door aansluiting bij een garantiefonds SGR,VZR of STO. Doen zij dit niet of niet op tijd dan moeten zij dwangsommen betalen.

Hadjinfo en ACM waarschuwen reisbureaus en tussenpersonen die reizen aanbieden zonder licentie en garantie dat zij boetes riskeren. Consumenten doen er verstandig aan de reisaanbieder te controleren op garantiemaatregelen en erkenning voordat zij een reis boeken.

Tenslotte, Werkt hadjinfo dit jaar naast ACM ook met Belastingdienst & Douane, Schiphol en Zaventem, ministerie van Hadj en ministerie van buitenlandse zaken voor het handhaven en monitoren van Umrah markt op Schiphol, Zaventem en in Saudi-Arabië.

Wil jij graag meer actuele informatie? Neem dan even contact op met ons, of met de ambassade van Saoedi-Arabië in Den Haag en Brussels.

Met vriendelijke groet,

Hadjinfo team