23 , 14 , 4 , 4 , 20 , 5 , 7.000 , 12.500 , 15 .

Hadj Agent, Umrah Agent, Airlines, Stopover, Ambassade, Ministeries, Hadjganger, Umrahganger, Partner.

Per jaar stelt het Ministerie van Hadj ongeveer 4245 visums voor Nederland en 2837 visums voor België beschikbaar voor pelgrims uit deze twee landen. Deze worden verdeeld over de 23 reisbureaus in Nederland en 14 in België die zijn geregistreerd bij het Ministerie van Hadj op basis van quota ( Zie Quota onder ).

De Saoedische ambassade in Nederland en België geeft  ons ( Hadjinfo ) jaarlijkst een  update lijst met deze geregistreerde reisbureaus. Alleen deze reisbureaus hebben de toestemming om Umarah-reizen te regelen. Andere reisbureaus krijgen geen visum voor hun klanten. Hadjinfo certificeert deze reisbureaus in Nederland en België en na Audit proces krijgen ze een certificaat op basis aantal creteria en eizen conform de Nederlandse en Belgisch wet. Hadjinfo adviseert bedevaartgangers dus om enkel zaken te doen met één van deze geregistreerde erkende reisbureaus.

Wil jij meer informatie over deze reisorganisaties? Neem dan contact op met ons, of met de ambassade.

Overzicht Hadj Qouta en Umrah 2018/1439 van reisbureaus die een licentie hebben van het Ministerie van Hadj. Zie map en lijst in deze pagina!

go-makkah-hajj-oumra-55c2q6-datesssjpg

NEDERLAND