Drie wekelijkse vluchten tussen Jeddah en de hoofdstad van België

Brussels, België/Benelux – 02 december 2023:

flynas, de nationale luchtvaartmaatschappij en de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij ter wereld en het Midden-Oosten, heeft de lancering aangekondigd van rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Jeddah. De nieuwe bestemming is het resultaat van de samenwerking van flynas met het Air Connectivity Program (ACP) en de geplande uitbreiding van het internationale netwerk van de luchtvaartmaatschappij

Deze groei sluit aan bij de doelstellingen van de Nationale Luchtvaartstrategie om tegen 2030 330 miljoen passagiers te huisvesten en 100 miljoen toeristen aan te trekken. Dit brengt het Koninkrijk in de richting van zijn doel om zich te vestigen als een wereldwijd reis- en toerismeknooppunt met meer dan 250 internationale bestemmingen die tegen het einde van het decennium met elkaar verbonden zijn. Bovendien bevordert het de doelstellingen van het Pelgrims Experience-programma, gericht op het vereenvoudigen van de toegang tot de twee heilige moskeeën.

flynas lanceert op 2 december zijn eerste rechtstreekse vlucht van King Abdulaziz International Airport in Jeddah naar Brussels Airport met drie wekelijkse vluchten.

Bander Almohanna, CEO en Managing Director van flynas, zei: “Met de toevoeging van deze nieuwe bestemming die Jeddah verbindt met de hoofdstad van België, Brussel, blijft flynas zijn positie als wereldwijd toonaangevende low-cost luchtvaartmaatschappij versterken en zijn groeiende netwerk van bestemmingen uitbreiden binnen ons strategisch partnerschap met ACP.”

Ali Rajab, CEO van ACP, zei: “Europa blijft een cruciale markt voor Saoedi-Arabië. Voortbouwend op de succesvolle lancering van de route Marseille-Jeddah door flynas vorig jaar, is de introductie van deze nieuwe route naar Brussel een belangrijke stap voorwaarts in onze voortdurende inzet om de luchtverbindingen met Europa te versterken. We staan te popelen om door te gaan met het faciliteren van verbeterde toegang voor Europese reizigers tot het Koninkrijk door samen te werken met zowel lokale als internationale luchtvaartmaatschappijen.”

Hij voegde eraan toe: “Ik wil onze oprechte waardering uitspreken voor Zijne Excellentie Ahmed Al-Khateeb, de minister van Toerisme en voorzitter van het toezichtscomité van ACP, evenals de leiders van de luchtvaart- en toerisme-ecosystemen. Hun voortdurende steun heeft een belangrijke rol gespeeld in onze missie om de luchtconnectiviteit met het Koninkrijk te versterken.”

Momenteel verbindt flynas meer dan 70 binnenlandse en internationale bestemmingen, met meer dan 1.500 wekelijkse vluchten, die sinds de lancering in 2007 meer dan 60 miljoen passagiers hebben vervoerd. Het groeiplan van de luchtvaartmaatschappij heeft tot doel om tegen 2030 165 binnenlandse en internationale bestemmingen te bereiken, in lijn met de doelstellingen van Saudi Vision 2030.

Over het Air Connectivity-programma

Het Saudi Air Connectivity Program (ACP) is in 2021 opgericht om bij te dragen aan de groei van het toerisme in Saoedi-Arabië door de luchtconnectiviteit te verbeteren en bestaande en toekomstige luchtroutes te ontwikkelen, waardoor Saoedi-Arabië met nieuwe bestemmingen wordt verbonden. ACP werkt op het snijvlak van toerisme en luchtvaart door een brug te slaan tussen het ecosysteem van belanghebbenden om de visie van de Nationale Toerismestrategie mogelijk te maken en Saoedi-Arabië te vestigen als een wereldleider op het gebied van toeristische luchtconnectiviteit.

Over flynas:

Flynas is erkend voor zijn prestaties door middel van verschillende internationale prijzen. Met name ontving de luchtvaartmaatschappij in 2023 voor het zesde achtereenvolgende jaar de Skytrax International Award als de beste low-cost luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten, waarmee ze ook de 4e positie wereldwijd onder Low-cost Carriers (LCC’s) veiligstelde. Deze prijs heeft sinds de oprichting in 1999 aanzienlijke erkenning in de luchtvaartsector.

Ondertussen won flynas in 2022 voor het achtste jaar op rij de Best Low-cost Airline Award in het Midden-Oosten van de World Travel Awards. In een beoordeling uitgevoerd door de non-profitorganisatie APEX, een van de belangrijkste internationale luchtvaartverenigingen, die wereldwijd 600 luchtvaartmaatschappijen in verschillende categorieën omvat, verdiende flynas een viersterrenbeoordeling, waardoor het een van de best beoordeelde low-cost luchtvaartmaatschappijen ter wereld is.