Amsterdam, 15-06-2022

Persbericht:

Zojuist is bekend geworden dat Hadj seizoen 2022 zonder reisbureaus kan geregeld worden. Hadjgangers kunnen dit jaar hun bedevaart boeken via een digitaal platform. Zonder de diensten van de reisbureaus die deze taak vroeger elk jaar op zich namen. Dit is een primeur in deze markt met alle gevolgen vandien. En blijft het aantal visums en quota dat aan Nederland is toegewezen onbekend.

Hadj 2022 Aankondiging:
 • Het moet rechtstreeks worden geboekt op de website van het ministerie van Hadj.
 • Geen hadj-agenten meer maar ook geen klachten meer in Nederland door Hadjgangers als er iets misgaat in saoedi-arabië.
 • Pakketten samengesteld door Moasassa.
 • De boeking platform is vandaag gelanceerd: Motawif.com.sa
 • Klanten kunnen het volgende selecteren:
 1. Datums/tijden
 2. Keuze uit hotels
 3. Vluchten
 4. Voedselmenu in Mina.
 • Prijzen beginnen bij € 8500 – € 12.500 (openbaar weergegeven).
 • Er zijn geen reisbureaus  meer bij betrokken.
Met deze aankondiging en platform, kunnen we als branche organisatie de reizigers ( consumenten ) niet beschermen en weten we niet bij wie kunnen voor onze reizigers klachten. In een ander persbericht lieten wij weten dat we alles gaan doen om de rechten van reizigers maar ook de reisbureaus te verdedigen.

Hadjinfo is vrij optimistisch en wij verwachten een medewerking van de Saedische autoriteiten. Ondanks dit voornemen zullen wij alert blijven en alle voorzorgsmaatregelen nemen om de veiligheidstoestand van de pelgrims te blijven monitoren.

De Hadjinfo volgt nauwlettend de ontwikkelingen alsmede de informatie en adviezen van ministerie van buitenlandse zaken. Hadjinfo geeft een dagelijks update en stand van zaken omtrent Hadj 2022, en geven wij dat door zodra nieuwe ontwikkelingen zijn in deze dossier.

Met vriendelijke groet,
Hadjinfo Platform