Over ons

Hadjinfo is een project van Atlasbridges i.s.m Het Instituut van de Arabische en Islamistische Wereld in Benelux. We bestaan uit een groep moslim professionals die de koppen bij elkaar hebben gestoken en hebben besloten een informatie-platform te zijn voor de moslimgemeenschap in Nederland en België wat Hadj en Umrah betreft. En dat de informatievoorziening over de Hadj en de Umrah beter moet. Bovendien streven we ernaar om de kwaliteit, de prijsverhoudingen en de prijstransparantie van de reispakketten te verbeteren. De informatie op deze website is tot stand gekomen door een samenwerking met aangesloten reisbureaus, het Saoedische ministerie van Hadj, de Saoedische ambassades in Nederland en België, verschillende ambassades, Imams, alle moskeeën in NL en BE, maatschappelijke organisaties en andere betrokken partijen van vliegvelden , instanties en ministeries in Benelux.

Hadj Operatie:

Elk jaar vertrekken ruim 7.000 pelgrims richting Mekka voor Hadj bedevaart. En omdat de Hadj is aan tijd en plek verbonden, Is deze reis dé grootste reis-operatie wereldwijd. En dat vraagt veel voorbereidingen en levert veel inspanning en inzet van alle betrokken partners.

De Hadjinfo Mega-campagne:

Een unieke Mega-voorlichtingscampagne, zowel online als face to face, voor de meer dan 2,5 miljoen moslims in Nederland en België over de bedevaart naar Mekka.

Voor een kwart van de wereldbevolking is Mekka de plek waar je minstens een keer in je leven geweest moet zijn. Wereldwijd richten we ons dagelijks met onze gebeden in de richting van deze heilige stad.  Mekka is alleen toegankelijk voor moslims, voor anderen is Mekka alleen bekend van foto’s met stromen pelgrims rondom de heilige Ka’ba.

Belangrijke reisinformatie over erkende reisbureaus in Nederland en België, onmisbare praktische adviezen en tips, persoonlijke verhalen en indringende reportages en onderzoeken geven een alomvattend beeld van deze indrukwekkende pelgrimstocht, waar jaarlijks miljoenen mensen wereldwijd aan deelnemen. Het is de eerste keer dat er in Nederland en België een voorlichtingscampagne van deze omvang gemaakt wordt over de hadj, de bedevaart naar Mekka.