31-08-2017

HADJINFO KEURMERK

Persbericht:

Er zijn inmiddels ruim 4050 Hadjgangers gearriveerd in SA voor Hadj 2017. Dit aantal is verdeeld over 5 nationaliteiten waarbij Turkse, en Marokkaanse pelgrims de hoogste aantallen vormen.

In een ander persbericht lieten wij weten dat de gezondheidstoestand van de pelgrims die dit jaar zullen deelnemen geruststellend is en dat er tot nu toe geen zieke gevallen onder de pelgrims zijn gesignaleerd. Tevens zijn volgens ons laatste medische rapport van Hadj alle gezondheidsindicatoren en verslagen positief.

Hadjinfo is vrij optimistisch over Hadj van 2017 en wij verwachten een fraude-vrij seizoen tot nu toe behalve enkel klachten over twee reisbureaus. Ondanks dit voornemen zullen wij alert blijven en alle voorzorgsmaatregelen nemen om de veiligheidstoestand van de pelgrims te blijven monitoren.

De Hadjinfo volgt nauwlettend de ontwikkelingen alsmede de informatie en adviezen van het Saoedische autoriteiten als die van de Nederlandse ambassade in Riad. Hadjinfo geeft een dagelijks update en stand van zaken omtrent Hadj 2017, en geven wij dat door zodra een geval van fraude is gesignaleerd.

Hadj 2017/1438 in cijfers:

– Aantal afgegeven visums: 4050 visum .
– Hadj Airlines: Turkish Airlines+ Egypt Air+Royal Jordanian.
– Aantal vluchten: 41 vluchten.
– 3956 passagiers via Schiphol.

Met vriendelijke groet,
Hadjinfo Keurmerk en Branche Organisatie