Saoedi-Arabië is een erg gastvrij land en de toegankelijkheid van openbare gebouwen, het openbaar vervoer en de parkeermogelijkheden voor mindervaliden staan hoog in het vaandel.

Reizen in Saoedi-Arabië

Er zijn in S.A. diverse diensten om het reizen in het land en in de steden Mekka en Madina voor mindervaliden mogelijk te maken. Een aantal taxibedrijven hebben speciale rolstoeltaxi’s en de metrobeheerder biedt uitgebreide informatie en aanvullende voorzieningen voor mindervalide reizigers. Ook op het vliegveld zijn er diverse diensten en faciliteiten, waaronder luchthaven caddies en rolstoelen. Lees meer over de hulpverlening op het vliegveld. Er is een lift beschikbaar naar het perron en je kunt vooraf begeleiding aanvragen bij het in- en uitstappen bij aankomst.

Toegankelijkheid van religieuze plekken en toeristische attracties

De meeste religieuze plekken, gebouwen en attracties zijn nu toegankelijk voor rolstoelgebruikers en slechtzienden.

NIEUWE APP !

Hadjinfo lanceert App Woussoul

Bekijk de toegankelijkheid van gebouwen in Mekka en Medina op de website: Hebt u een smartphone dan is de app te downloaden. Deze website/App beoordeelt de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van allerlei openbare gebouwen. Ook vind je er informatie over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in SA.  www.woussoul.org

Help ons om de dromreis voor mindervalide Hadj en Umrahgangers mogelijk te maken. Jazakoem Allah Gairan