AMSTERDAM, 09-06-2020

Persbericht: Reisadvies Minister van Buitenlandse Zaken!

Het kabinet versoepelt het reisadvies voor verschillende Europese landen, En bij landen buiten EU blijft dat advies namelijk oranje (alleen noodzakelijke reizen), Maar toch is dit voor ons HadjInfo, En ons achterban, De professioneels van reisbureaus, Airlines en andere betrokken partijen nog niet duidelijk.

HadjInfo krijgt tientallen telefoons per dag met de vraag of de Hadj 2020 door gaat of niet. Zelf vanuit de betrokken partijen van deze jaarlijks operatie krijgen wij e-mail van airlines, reisbureaus, Vaccinaties centra’s, Schiphol etc. En was ons antwoord. “Het is afwachten wat het wordt” . Wij hadden verwacht dat bij de persconferentie van premier Rutte meer duidelijkheid ook over deze reis .”

Het grootst groepsreis bedevaart in Nederland, is aan de aandacht van het kabinet ontsnapt. Dat begrijp wij niet. Deze jaarlijks operatie is bekend met Hadj periode, bestemming en aantal. Zelf Schiphol houdt hier rekening mee elk jaar qua voorbereiding.

Heel veel reizigers hebben al een reispakket geboekt bij een reisbureau. Vele van hun hebben gezegd. laten we na de persconferentie van premier Rutte een knoop doorhakken.’” Ook dat is niet gebeurt. Ze zien ook veel risico’s stel dat ze toch besluiten om te reizen. Als iemand besluit om af te reizen naar gebieden met een oranje reisadvies, dan zal de reisverzekering niet alles, en soms zelfs helemaal niets dekken. Dat stelt veel reizigers voor een dilemma. Iedereen maakt zijn eigen afweging.

Het is nu voor ons heel belangrijk dat wij een verduidelijking van het reisadvies zien vanuit het kabinet. Vandaar deze persbericht welke beoogt om bij u enkele signalen te geven, de Hadj Operatie in cijfers te presenteren en te kijken wat uw kabinet gaat doen om deze breed groep van 4700 Nederlander duidelijkheid te geven over hun droomreis.

Hadjinfo is vrij optimistisch over Hadj seizoen 2020. Ondanks dit voornemen zullen wij alert blijven en alle voorzorgsmaatregelen nemen o.a. door een draaiboek te maken met alle mogelijke scenario’s en protocollen conform Corona Maatregelen van het RIVIM om de veiligheidstoestand van de pelgrims te blijven monitoren.

De Hadjinfo volgt nauwlettend de ontwikkelingen alsmede de informatie en adviezen van het kabinet. Hadjinfo geeft een dagelijks update en stand van zaken omtrent Hadj 2020.

Met vriendelijke groet,
Said El Amraoui

————————————————————————————————–
HADJINFO KEURMERK & BRANCHE ORGANISATIE HADJ & UMRAH
T: (0031) 020-7851597; 06-42814941
A: Kuipersstraat 127a,1073 EP ,Amsterdam
E: Info@hadjinfo.nl ; info@halal.plus
W: www.hadjinfo.nl www.hadjinfo.be