Het Koninkrijk van Saoedi-Arabië is bekend om zijn woestijn omgeving. Hoewel de woestijn vertegenwoordigt grootste deel van haar uitgestrekte gebied, de geografische terrein is rijk aan diversiteit. Er zijn bergen, vlakten en plateaus, en lange stranden aan de Rode Zee en de Arabische Golf. Er zijn oases in de woestijn, stromende bronnen in de bergen, eilanden in de zee, en een uitgestrekte platteland met dorpen die steden en gemeenten van het koninkrijk grenzen. Deze verscheidenheid heeft geleid tot een groeiende interesse in reizen en toerisme in het Koninkrijk, zowel door mensen buiten het land en de lokale bewoners die deze locaties regelmatig.

Gebied van het Koninkrijk is ongeveer 2.149.690 vierkante km., Met zijn bevolking bereiken van 28.376.355 in 2011. Saoedi-Arabië vertegenwoordigt bijna 80percent van het Arabische schiereiland en het ligt tussen de breedtegraden 16 ° en 33 ° N, en breedtegraad 34 ° en 56 ° E

Het Koninkrijk is administratief verdeeld in 13 administratieve regio’s, die Riyadh, Mekka, Medina, Eastern Province, Asir, Baha, de noordelijke grens Area, Al-Jouf, Qassim, Hail, Jazan, Najran en Tabuk regio

Nuttige tips

Om te genieten van een aangename reis naar het koninkrijk, we zijn blij om u te voorzien van handige tips die u nodig heeft tijdens uw verblijf in het koninkrijk.

Luchthavens en luchtvaartmaatschapijen

Vier belangrijke internationale luchthavens en 22 binnenlandse luchthavens in werking zijn in het koninkrijk.

De internationale luchthavens zijn de internationale luchthaven King Khalid in Riyad, King Abdulaziz International Airport in Jeddah, King Fahad International Airport in Dammam, en Prins Mohammed International Airport in Medina.

Internationale directe vluchten beschikbaar zijn van enkele van de luchthavens Midden-Oosten aan geselecteerde binnenlandse luchthavens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw reisbureau.

Reis naar het koninkrijk en in het koninkrijk kan worden geregeld via internationale en lokale reisagenten, zoals de nationale luchtvaartmaatschappij: Saudia Airlines, www.gaca.gov.sa.

Other GCC en internationale luchtvaartmaatschappijen werken op routes naar verschillende steden in het koninkrijk.

Neem contact op met uw reisbureau over welke luchtvaartmaatschappij vliegt naar uw beoogde steden.

Cruises

Voor de cruise fans, vanwege de verkwikkende standpunten van het Koninkrijk over grote delen van de prachtige kustlijn, en meerdere poorten, cruises georganiseerd waaronder (duiken, vissen, wandelen) op grote havens en kuststeden, (Djedda, Yanbu, Dammam, Jazan ).

Douane

De eerste douane verordening in het Koninkrijk van Saoedi-Arabië werd afgegeven op grond van de hogere overheid besluit nr. 326 dd Safar 3, 1349H (30 juni 1930). Het Directoraat-generaal Douane was een groep van douane filialen verspreid over het koninkrijk. Ieder is verantwoordelijk voor de douane in de omgeving, direct na het ministerie van Financiën en Economische Zaken. Voor meer informatie:

http://www.customs.gov.sa/CustomsNew/default.aspx

Gezondheid en Geneeskunde

Gezondheidsdiensten in Saudi-Arabië hebben een lange geschiedenis die voor de eenwording van het Koninkrijk door de late, als God het wil, King Abdulaziz bin Abdulrahman Al-Saud in 1319 AH begon. Primaire gezondheidszorg centra zijn verspreid binnen de steden, dorpen en de woestijn, met de beste curatieve, preventieve, ontwikkeling en revalidatie.

De evolutie en de geschiedenis van de gezondheidszorg in Saoedi-Arabië, Riyadh in het bijzonder, is een waardevolle studie want het is het bewijs van wat King Abdulaziz en andere koningen na hem grote inspanning en gaf patronage tot ze een zeer hoog niveau bereikt.

De afdeling Medische Supply is het verstrekken van alle geneesmiddelen, medische en laboratorium benodigdheden, vooral tijdens de Hadj (bedevaart) seizoen. Cooler auto’s zijn verspreid voorzien van alle benodigde medische en spoedeisende geneesmiddelen. De afdeling stelt procedures handleiding van medische hulpmiddelen, medicijnen, laboratoria en ziekenhuizen publiceren in de Heilige Moskee en sites. Voor meer informatie bezoek de officiële website van het ministerie van Volksgezondheid.

http://www.moh.gov.sa/Pages/Default.aspx