Amsterdam/ Brussel, 27 Februari 2020.

Na de spoedvergadering van Hadjinfo, De branche organisatie van Hadj en Umrah in Nederland en België naar aanleiding van de nieuwe gebeurtenissen in verband met het Umrah seizoen, kwam de platform met de volgende verklaring:

1. De branche organisatie bevestigt dat deze voorzorgsmaatregel van de Saoedische autoriteiten om de Umrah-visa te stoppen een normale voorzorgsmaatregel is van een soevereine staat en wij moedigen deze weg aan om de pelgrims te beschermen.
2. Deze voorzorgsmaatregel is tijdelijk in afwachting van de ontwikkeling van quarantaine posten en afdelingen door de Saoedische autoriteiten op de vliegvelden en havens.
3. Wij verzekeren de pelgrims van Met name Nederland en België dat hun bij officiële agentschappen gedeponeerde gelden worden beschermd en gegarandeerd.
4. In het geval dat Umrahganger ( reiziger) zijn reis wil annuleren, zal de terugbetaling enige tijd in beslag nemen om de terugvordering van de door het reisbureau aan de luchtvaartmaatschappijen gestorte middelen en aan het elektronische platform van het Saoedische ministerie van Hadj af te wachten, zoals wettelijk is bepaald.
5. De branche organisatie benadrukt de voorzichtigheid en om de geruchten niet te volgen en nieuws te halen uit officiële bronnen, zowel administratief als professioneel.
6. De branche organisatie bevestigt dat het als platform volledig verantwoordelijk is en dat het gehele bestuur ter beschikking staat van zijn leden om ondernemingen op de hoogte te houden.

Hadjinfo is vrij optimistisch over Umrah seizoen 2020. Ondanks dit voornemen zullen wij alert blijven en alle voorzorgsmaatregelen nemen om de veiligheidstoestand van de pelgrims te blijven monitoren.

De Hadjinfo volgt nauwlettend de ontwikkelingen alsmede de informatie en adviezen van het Saoedische autoriteiten. Hadjinfo geeft een dagelijks update en stand van zaken omtrent Umrah 2020.

HADJINFO

Amsterdam/ Brussel, 27 Februari 2020.
————————————————————————————————–
HADJINFO KEURMERK & BRANCHE ORGANISATIE HADJ & OEMRAH
T: (0031) 020-7851597; 06-42814941
A: Kuipersstraat 127a,1073 EP ,Amsterdam
E: Info@hadjinfo.nl ; info@halal.plus
W: www.hadjinfo.nl www.hadjinfo.be