Het Saoedische ministerie van Volksgezondheid zei dat het hebben van een coronavirusvaccin verplicht is om deel te nemen aan de hadj van dit jaar.

Het ministerie van Volksgezondheid van Saudi-Arabië zegt dat alleen mensen die zijn ingeënt tegen COVID-19 dit jaar de hadj mogen bijwonen, meldde de Saoedische krant Okaz.
” Het COVID-19-vaccin is verplicht voor degenen die bereid zijn om naar de hadj te komen en zal een van de belangrijkste voorwaarden zijn (voor het ontvangen van een vergunning om te komen) ”, aldus het rapport van maandag, daarbij verwijzend naar een circulaire ondertekend door de minister van Volksgezondheid.

In 2020 verminderde het koninkrijk het aantal pelgrims die de hadj mochten bijwonen drastisch tot ongeveer 1.000 Saoedische burgers en inwoners van het koninkrijk, om de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen.

De hadj, een eenmalige plicht voor elke valide moslim die het zich kan veroorloven, is een belangrijke bron van inkomsten voor de Saoedische regering.
De samenkomst van miljoenen pelgrims van over de hele wereld kan een belangrijke oorzaak zijn van de overdracht van coronavirus. In het verleden zijn aanbidders naar huis teruggekeerd met luchtwegaandoeningen en andere ziekten.

Tenslotte,  zei de Saoedische minister van Volksgezondheid, dr. Tawfiq al-Rabiah, dat de regering bereid moet zijn “de mankracht te verzekeren die nodig is om de gezondheidsfaciliteiten in Mekka en Medina te exploiteren”.
Deze faciliteiten zullen worden gestationeerd bij toegangspunten voor pelgrims, zei hij, naast de oprichting van een vaccinatiecomité voor pelgrims in Saoedi-Arabië.

Hadjinfo Team,